Eilen sitten päädyin viemään pojut tohtorin pakeille. No se ei sitten onnistunukkaan ihan niinku leffoissa.

Ensin menin ihan tohon meitin terkkaan. Aattelin, että jos siel ei ihan hirveet jonot oo ni sit käydään vaan siinä ja thats it. Soitin vielä kaverin mulle sinne avuks kun noiden kaksosten kanssa toiminen ei oo ihan hirveen helppoo yksin, varsinkaan missään lekurissa. No ensimmäisenä kun sinne päästiin, niin siellä on kyltti vastassa missä lukee kissan kokosin kirjaimin ei päivystävää lääkäriä paikalla. Kiitos. Ei auta muu kun vääntyä päivystykseen muualle, mutta mihin?

Oon kuullu juttua, että Peijas ei ota pieniä lapsia vastaa, koska siellä ei oo lasten lääkäriä. Aattelin kuitenkin, että soitan sinne ja varmista asian. Matkalla kauppaan soitin sitten 02:sen kautta sinne. Eihän siellä tietenkään kukaan vastaa puhelimeen. Olishan se pitäny jo arvaa. Sitten soitin sairaalan keskukseen ja kyselin sieltä, että mihinköhän mun pitäs pojut kiikuttaa, jotta saatais tutkittua mikä niitä vaivaa. Täältä yhdistettiin mut Lastenklinikalle, kolme kertaa. Koska sielläkin oli ruuhkaa. Joo no sen ymmärrän, koska on isosta sairaalasta kyse. No en sit sen puhelun aikana saanu sieltä ketää kiinni joten sit pyysin tuolta keskuksesta suoran numeron sinne ja sanoin soittavani vähän myöhemmin uudestaan sinne. Puoli tuntia myöhemmin sitten kokeilin soittaa sinne Lastenklinikalle uusiks. Jes, viimeinkin sain jonkun kiinni joka antaa mulle ohjeet. Sain kaikki tarpeelliset ohjeet; monelta meen ja mihin päin Lastenklinikkaa, mitä tarvin mukaan jne jne. Ainooks ongelmaks muodostu se, että Lastenklinikalla on Helsingin terveyskeskuspäivystys kello 16 jälkeen. Mä asun Vantaalla. Tähän sitten herra puhelimen toisessa päässä tuumas, että joo sit sun pitää mennä Jorviin. No, ainakin sain tietää mihin ens kerralla painelen suoraan. Jorviin en sitten enää ees soitellu, mutta Ukolle soitin ja ilmotin, että heti kun on käyny kotona syömässä niin lähetään Jorviin poikien kanssa.

Jorviin me sit viimeinkin saavuttiin noin kello 17:30. Mentiin sinne ilmottautumaan ja saatiin sit heti oma huone. Huone saatiin siks, koska pojut on pari viikkoo ripuloinu, niin varmistettiin se, että muut odotusaulan potilaat ei sais sitä, koska on niin helposti tarttuva. No olihan se muutenkin mukavampi olla kun oli oma huone siellä. Ja telkkari. Sai ajan ees jollain kulumaan.

Melkein heti sitten tulikin jo eka hoitsu kattoon poikia. Katottiin paino ja mitattiin kuume. Paino oli hiukan tippunu molemmilla siitä mitä se oli viime viikolla neuvolassa. Sitten jäätiinkin odotteleen, että lääkäri tulee kattomaan. No siinä ei kauaa menny. Koska mein muksut on vasta sen 6kk, niin päästi aikalailla ekojen joukkoon listoilla. Ja kun on ripulista kyse, niin pitäs nopee tutkii ettei oo mitään kuivumisia.

Lääkäri sitten katto korvat ja nielun. Nielu hiukan punotti molemilla, mutta korvat oli ok. Onneks. Imusolmukkeet kaulasta oli myös hiukan turvoksissa. Vatsassa ei ollu mitään kummallista.

Sitten odotettiin, että tullaan ottaan verikokeet. Molemmilta otettiin neljä putkee. Ihme ja kumma et kumpikaan ei itkeny siinä vaiheessa kun pistettiin sormenpäähän. Leevaissilla sit meni kyllä hermo kun se naikkonen täytti niitä putkiloita. Ja nyt jäätiin sit odottelemaan, että saadaan tulokset kokeista. 

Sitä odottelua jatku reilu 1,5h. No toisaalta se aika meni nopeesti, kun siellä huoneessa oli se telkkari. Tän odottelun aikana pojut myös sitten söi ja nukahtikin kaukaloihinsa. Ne olikin jo valvonu monta tuntia ja silmätkin niillä helotti jo punasena kun niin kovin väsytti. 

Melkein heti kun pojut oli nukahtanu, niin saapu lääkäri kertoon jatkosta. Kaikki verikokeet oli ollu ok. Ja ei ollu tarvetta ottaa yöks osastolle, koska ei ollu minkäänlaista kuivumista. Ainoo mitä pitää tehdä on ottaa uloste- ja virtsanäyte. No valitettavasti se ei siellä enää onnistunu. Mä tiesin, että seuraavan lastin pojat pistää aamulla ja virtsanäytteeseen en suostunu, koska pojut oli just nukahtanu. Luulin, että se otetaan niin, että painetaan jotain kylmää nivusiin ja sit laitetaan se pussi. Mutta se oliskin otettu neulalla vatsan läpi. Joo, en todellakaan suostunu siihen, että se olis sillä hetkellä siellä otettu. Sitten lastenlääkäri ilmotti, että se ei oo niin välttämätön testi, että sen voi unohtaa, et kotona otetaan ainoastaan toi ulostenäyte ja viedään omaan terkkaan. Samalla pitää varaa ens viikon alkuun kontrolliaika. Noinkohan se onnistuu tossa meitin terkassa.

Pojat on onneks virkeitä ja leikkisiä kokoajan. Ehkä ne nukkuu vähän enemmän kun yleensä, mutta ei kuitenkaan häiritsevän paljon, että pitäs huolestua. Ja syöv'ät kuitenkin ihan normaalisti. Pari kertaa ne on laittanu kesken ruokailun kaikki safkat pihalle. Lämpöilyä niillä oli pitkin viikonloppua.

Mikäli tossa ulostenäytteessä ei nyt näy mitään taudinaiheuttajaa niin sitten aletaan ilmeisesti tutkimaan allergioita. Sen tiedän, että meillä on suvussa keliakiaa. Mun siskolla on ja serkulla on. Toinen on sitten maitoallergia. Ukolla oli joskus muksuna maitoallergia. Sinänsä aika jännä et se ilmenee molemilla sitten ihan samaan aikaan. Toisaalta taas ehkä parempi niin.

Mä niin toivon, että tää olis vaan jotain ohi menevää.

 

-Morki